Nogle dage er det alt for koldt og andre dage er det alt for varmt. De fleste kender nok til det. Når vinden blæser koldt og kraftigt bliver huset afkølet udefra. På samme måde sker det, når solen skinner kraftigt og luften er varm, at huset opvarmes og måske endda bliver varmere end hvad behageligt er. Det findes der heldigvis en løsning på, som både er fordelagtig for økonomien, miljøet og dit velbefindende.

maxresdefault

Klimaanlæg udnytter grøn energi til klimastyring og aircondition

En varmepumpe udnytter den energi, som findes i udeluftens varme til enten at afkøle eller opvarme luften inde i dit hus. På den måde kan en varmepumpe altså fungere både som aircondition og til opvarmning af boligen. Da pumpen er eldrevet, vil der sandsynligvis sættes spørgsmålstegn ved pumpens eget elforbrug. De nyeste varmepumper er dog så effektive, at de kan producere helt fra 2,5-6 gange mere energi end hvad pumpen selv forbruger. Samtidig er kilden til energien vedvarende og derfor både miljørigtig og økonomisk.

De fleste varmepumper kan fjernstyres. En sådan løsning vil derfor også være ideel til klimastyring i et sommerhus. Man kan så tænde for varmen på forhånd og ankomme til et allerede opvarmet sommerhus. Læs mere på adressen www.gidex.dk/toshiba/klimaanlaeg og find den løsning, som passer dig bedst.